TIPS BRANDING DIRI DENGAN MEDIA

Next tips #BRANDINGYOURSELF dari Tuan Azhar Jalil ialah:

6) GET INTERVIEW

Memang perlu kejar glamour jika nak branding diri. Salah satunya cari jalan untuk ditemuramah. Cara mudah:

a) Emelkan event atau aktiviti syarikat kepada wartawan-wartawan. Contohnya pelancaran produk, perasmian kedai atau apa sahaja. Dapatkan contact atau emel wartawan diruangan di  dalam surat khabar. Ada rezeki, In Shaa Allah ada wartawan yang akan datang.

Sekiranya, tiada wartawan yang datang, jangan putus asa. Selepas event buat sedikit laporan ringkas berkenaan event tersebut dan emel sekali lagi kepada mereka. Rezeki itu rahsia Allah. Usaha dan usaha.

b) Tips yang seterusnya ni lagi senang. 'Interview Diri Sendiri'. Guna phone pun boleh. Make sure latar belakang dan suasana yang professional. Jangan tengah rekod ada bunyi anak menangis pula. Contoh boleh tengok kat YouTube. Ramai yang dah buat.

Ke'poyo'an itu sekali sekala perlu untuk serlahkan self branding. Nak berjaya tiada 'Tapi'. Yang ada hanya 'Mahu' atau 'Tidak'.

CikYun doakan yang baca tips ni dipermudahkan usaha untuk Self branding olehNya. Aamiin.

Sapa mau tips lagi?

Say 'i'

Copy paste dr 🌼CikYun'S🌼

#GSLEF



♡ Umminani ♡ 012- 443 0338