SUNAT ANAK LELAKI DAN PEREMPUAN


30 Julai 2015 , Jumaat 
Hari ini anak2 ready nak bersunat.
Kesana sini kami cari klinik,semua doktor tak.mua sunat melainkan cuti sekolah.

Pelik.
Anak dah ready doctor pula tak nak.
Yang disunatkan adik Maisarah je.
Di klink Dr salsabila, Pelangi Semenyih 
Kos hanya Rm25.00
Proses sunat anak perempuan ini sekejap jer, ibu-ibu jangan takut. Mlaah tak luka dalam, sikit jer darah yang keluar, Tak sampai 1 mini dah siap .
Sekali tengok,boleh buat sendiri ni. Cuma tak pernah tengok.


----------------------------------------------


DALIL TENTANG KHITAN

Dari Abu Hurairah Ra : Saya mendengar Rasulullah Saw bersabda : “ Fitrah itu ada lima : khitan, mencukur bulu disekitar kemaluan, memotong kumis, memotong kuku, dan mencabut bulu ketiak. ” (HR.Bukhari dan Muslim)
Dari Anas bin Malik bahwa Rasulullah Saw bersabda kepada Ummi Athiyyah, salah seorang yang biasa mengkhitan anak-anak perempuan di Madinah, “ Apabila kamu mengkhifadh, janganlah berlebihan karena yang tidak berlebihan itu akan menambah cantiknya wajah dan lebih menambah kenikmatan dalam berhubungan dengan suami. ”(HR.Thabrani, Hadits Hasan)
Dari Hajjaj dari Abi Mali h bin Usamah dari ayahnya, bahwa Nabi Saw bersabda : “ Khitan itu sunnah untuk laki-laki dan kehormatan/dianggap baik untuk wanita. ” (HR.Ahmad dan Baihaqi)
Apabila bertemu dua khitan maka wajib mandi. ” (HR.Muslim)

HIKMAH KHITAN BAGI WANITA

Khitan pada wanita yang dilakukan secara benar justru bermanfaat untuk kehidupan seksual wanita yang bersangkutan. Karena membuat lebih bersih dan lebih mudah menerima rangsangan.
Khitan dapat membawa kesempumaan agama, karena ia disunnahkan.
Khitan adalah cara sehat yang memelihara seseorang dari berbagai penyakit.
Khitan membawa kebersihan, keindahan, dan meluruskan syahwat.











Labels: ,