RUMAH TERBUKA RAYA 2015


23 Julai 2015 birthday Mr Suami yang ke 31 tahun. Sempena sambutan birthday dan tanda kesyukuran , kami decide untuk buat majlis sekali dengan Rumah Terbuka Raya 2015. 
So, kami pilih tarikh 25 Julai, hari Sabtu, untuk meraikan bersama ahli keluarga dan jiran tetangga.

Kami  pilih untuk masak mee kari, bihun goreng serta kek dan sedikit kuih muih. Nampak ringkas namun cukup untuk meraikan tetamu yang hadir. Hari 23hb Julai tu , kebetulan pergi kerja awal, so terus ke ChowKit untuk beli barang basah seperti mee, tauhu , dan bahan-bahan untuk di masukkan dalam mee kari. Jumaat pagi, kami ke Econsave Balakong beli barang basah seperti kerang, udang dan bahan-bahan lain untuk kegunaan dapur. Lepas beli barang singgah rumah mak di Desa Baiduri untuk tinggalkan barang basah serta polistren untuk makan minum majlis nanti, kerana kami nak ke Giant Subang Jaya untuk nak survey Iphone 5 macam adik Naxeh beli RM1200+. 

Iphone di cari tak jumpa, kami pergi Aeon Cheras Jaya untuk tengok telefon lagi. Telefon apa kami beli akhirnya? Nanti di pos akan datng ummi cerita pasal telefon.

Petang Jumaat tu telefon anak saudara merangkap sepupu mustaqim mai tidoq di rumah. Depa sampai dlam jam 9.00 malam juga. Seronok budak-budak ni main-main.




Ini gambar yang sempat snap untuk ditatap sepanjang majlis berlangsung. Maisarah bersama tok abah, masa ni dalam jam 1130am macam tu. 


Yeay, berjaya wefie dengan husband sebelum majlis bermula. Kami hanya adakan majlis kecil-kecil sahaja di dalam kawasan rumah . 


Kek birthday by adik Naxeh. Actually Naxeh buat untuk abang long dia dan dia sendiri punya birthday pada 17 Julai 2015 . 










Sessi potong kek ni biasalah, yang sibuknya ramai. Ramainya 3 orang yang kecik dalam gambar, Danial, Mustaqim dan Muhaimin . Sibuk !! Mustaqim dengan Muhaimin ini, birthday siapa pun adalah birthday mereka . Aduiii . 




Ini jirang tetangga yang sempat singgah ke teratak kami.
Terima kasih kakak-kakak . 



Ini Mak Mertua, merangkap opah kepada anak-anak ku . 

























Bersama DSP Afif dan Isteri , syukur sebab bagai Raja mai  , di pejabat boss mai rumah kami kena layan diri. 




Sebelum balik, kami bergambar raya dulu dengan keluarga abang Cik dan Kak Zah




Ini Konst Nadia dan Konst Nazirah. Seronok depa mai . Sebab orang pejabat yang mai, inilah wakilnya.  baju pink lelaki gambar di bawah ini Din Tunang kepada Konst Nadia. 


Ini Hani @ Dudu, ex Ecr masa kami sama-sama jual produk Cantik Maness dulu. 










Tetamu last adalah owner asal rumah kami .

First owner rumah kami skrg. Mr Praba n Mrs Emma.

Seronok mereka 
Katanya imbau nostalgia bila masuk rumah kami.

Penat rumah terbuka  bawa ke hari Isnin, kerana ahad kami pula beraya ke rumah jiran  . 

Kesimpulannya, raya this year meriah sangat dengan jiran-jiran dan sahabat handai kami serta kelaurga sebelah Mr Suami .


Labels: ,