HIMPUNAN QUOTES MENARIK DR AZIZAN OSMAN DI SEMINAR BERANI BERNIAGA 2013 - KL 24/3/2013



HIMPUNAN QUOTES MENARIK DR AZIZAN OSMAN DI SEMINAR BERANI BERNIAGA 2013 - KL 24/3/2013
1.Orang yang bersyukur tidak akan komplen, orang yang komplen tidak akan bersyukur
2.Tahun ini merupakan Klinik Usahawan tahun ke 3, telah dihadiri oleh lebih 300ribu orang
3.Tahun lepas (2012), 32 orang jadi jutawan melalui Klinik Usahawan Dr.Azizan Osman.(Tahniah!!!)
4.Dr.Azizan nak tolong orang yang makan gaji untuk memulakan sesuatu bisnes sampingan, sebab..kalau makan gaji,Dr Azizan dah tolong kirakan, dengan duit gaji...kena simpan tanpa digunakan selama 43 tahun 1/2 baru boleh dapat jadi jutawan..(hihihi..)
5.U suka atau tidak,berapa banyak pun simpan duit di bank..duit akan susut nilai..
6.Dr Azizan touch 1 million semasa berumur 32 tahun (Woww!! Kita dok terhegeh-hegeh lagi masa umur tu..)
7.Nak buat apa pun kena ada ilmu..nak buat kek pun kena ada ilmu..buat apa sajalah kena ada ilmu..Nak dunia,nak akhirat semua kena ada ilmu...(ingat sampai habis belajar tak payah cari ilmu dah...oww salah rupanya..)
8.Apa yang kita fikir,kita rasa,kita cakap,kita buat semuanya adalah doa...Alang-alang nak cakap, cakap yang best-best..
9.Kita yang tak menguasai budak kecik tu..jangan salahkan dia..(adusss..)
10.Orang yang enjoy life dia,lebih banyak perkara baik yang datang dalam hidup dia..
11.Kebanyakan multimillionaire datang dari keluarga yang susah/miskin.
12.Macamana nak buat hilang biawak (kebiawakan)? Doakan orang lain..
13.Bisnes tu berjaya atau tidak berjaya bergantung kepada orang yang melakukannya..
14.Kita kena tahu sikap orang yang menjalankan,orang yang menguruskan sesuatu bisnes..
15.Orang yang berjaya, terus belajar...orang yang gagal, stop belajar.
16.Bagi yang tak pernah bisnes, jangan bisnes kalau anda tak tahu apa yang saya tahu..(mmm power ayat ni).
17.Nak bisnes, buat benda yang kita faham. (Senang je kan..).
18.Kunci bisnes adalah MARKETING, ramai yang buat kedai besar-besar,tapi tak buat marketing. Bila orang tak datang mula nak cari TOK MOH...(banyak macam ni..ada yg terkena?..hehe..)
20.Kalau kita tak percaya kita boleh jadi kaya, macamana kita nak berjaya?
21.Graduate suka tunggu kerja. Apa kata BUILD BUSINESS...sediakan pekerjaan untuk orang lain! (Hebat kalau boleh jadi macam ni!..).
22.Belajar...belajar..belajar...tapi tak start start..
23.Dah takdir saya jadi miskin...Bila kita tengok apa yang ditulis di loh mahfuz? (betul jugak kann...).
24.Anak akan tengok bapak....Bapak bisnes, baru anak bisnes
25.BAHASA menyebabkan hidup berubah!.. (Strongly agree..).
26.Macamana manusia rasa selesa...sama seperti buat kajian ke atas katak..(orang yang pegi kelas je faham..hehe...).
27.Orang yang berumur 39 tahun dan 62 tahun tidak ada beza, sebab tak tahu berapa balance umur yang ada.
28.Syarat mencari MENTOR, Jangan cari mentor TONG KOSONG...orang yang tak pernah buat, yang tak ada bukti kejayaan.
29.SISTEM-Mc D berjaya ada 26,000 outlet.
30.Hidup ini senang, fokus perbaiki diri.
31.Orang yang berjaya...adalah orang yang guna knowledge untuk..................(untuk apa yer, a very good point tapi tak sempat nak kejar, SPEED betul Dr Azizan nii...adusss...)
32.Fahami diri sendiri,faham sikap,emosi diri sendiri dan orang lain.
33.Short term pain..long term gain!..
34.Kabel dengan Tuhan lebih bagus..tak boleh lawan dengan kabel-kabel lain!..(Setujuuu sangat..).
35.Ada tak orang yang nak belajar swimming,tapi tanya kat coach nak belajar free? Coach tu akan kata,lebih baik belajar dengan KATAK!..(hahahahahaha....)
36.Dr Azizan senaraikan bisnes-bisnes yang bagus untuk diceburi. Nak tahu, pegi kelas yer...(suspennnn...).
37.If u know how to market a product......u will success in any business (yg second half ayat sendiri..).
38.Kadang-kadang pelanggan tak payah cari. Ianya datang melalui referral..(betul..betul..)
39.DATABASE is a KING!..(mmmm....memang sangat best kalau ada database ni..boleh SMS ucapan, macam2 lagi boleh buat untuk customer...i agree boss!..)
YANG PALING SENTAP:
40.SAMPAI BILA?........(sampai bila nak hidup sama je dah 39 tahun berlalu? 49 tahun berlalu?..) dan....
41.Kalau ada duit....hari hari boleh cuti, hari hari boleh raya (Boleh balik raya sampai puasss). Kalau tak ada duit, HARI RAYA TAK BOLEH RAYA...(huwaaaaaa...pernah mengalaminyaa....)
Terima kasih tak terhingga kepada Dr Azizan Osman & Richworks di atas ilmu yang sangat membuka minda...Thank you! Thank you! Thank you so much!!..
Dan berbanyak tahniah kepada testimonial-testimonial terbaru Dr Azizan Osman yang sangat hebat..seperti Tuan Mohd Zaki dari Extra Moist Chocolate Cake -EMCC ( sale chocolate cake sahaja RM1 juta sebulan..Tahniah!..sangat hebat!!)..Pn Ayi Almond Cookies (RM 1000 sehari, bisnes cookies je..),Pn Zelda ( bisnes bunga),Syarifah (Cili Bangi),Tuan Rashidi Latif (engineer,part time jual baju..RM25K sebulan),Siti Hajar, Aida Rich (Restoran di Melaka),Chuchuk Chuchuk (lawyer..resign),Tuan Rosdiadi Ramlee (Nurul's Ice cream),Mr Gearbox (bisnes gear box kereta, masih bekerja sebagai pilot),Pn Sharina Shahar (Boboiboy),Ananas Pineaple Tart (bisnes tart nenas sahaja),dan banyak lagi sebenarnya....Tahniah kepada anda semua jutawan-jutawan atau produk-produk terbaru Dr Azizan Osman dan tahniah kepada Dr Azizan Osman & Richworks yang dapat melahirkan sangat ramai jutawan dari masa ke semasa.(Maafkan kami kalau ada tersalah fakta atau ejaan dan sebagainya, minta tolong perbetulkan di bahagian COMMENT di bawah, terima kasih ya smile emoticon
*repost ya smile emoticon
‪#‎inspirasianiscmc‬