[ PECAHKAN EGO!..]

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=699693933422078&id=224268104297999&notif_t=notify_me
Nak jadi jutawan, kita perlu bertindak LUAR BIASA!... Usahawan memang ramai.Tapi semua dah sampai tahap jutawan ke? Alang-alang nak berbisnes, biar sampai jadi jutawan!..
Ini tidak, ramai yang cepat 'comfort'. Dah boleh survive pun kira dah ok..Sales dah puluhan ribu ringgit rasa dah 'oklah sangat'!...
Memanglah ok, tapi pointnya dah berapa ramai orang u tolong? Saya yakin, masih belum ramai..Sebab u pun belum betul-betul financially free lagi..Ada yang masih bekerja, suami atau isteri yang uruskan. Kalau masih bekerja, memang ada yang sangkut lagi ler tu der!..
Sebab tu u kena buat sesuatu yang LUAR BIASA!.. Yang usahawan lain tak buat. Sebab kalau u buat sama macam usahawan lain buat, u akan jadi usahawan je lah macam yang lain-lain. Tapi sekarang matlamat u bukan sekadar nak jadi usahawan, tapi JUTAWAN!
Tapi macamana nak jadi jutawan kalau tindakan sama macam orang lain?
Luar biasa macamana ye?..
Buat sesuatu yang outstanding!.. Buat sesuatu yang u tak pernah buat!.. Kalau u jenis yang susah nak senyum, sekarang u kena breakthrough!..Cuba senyum kat orang sebelah je..
Mungkin tak luar biasa bagi orang yang biasa senyum.Tapi, itu sangat luar biasa untuk diri u!..
Macam ada yang pegi IMKK minggu ni, buat luar biasa!.. Dulu tak penah berdiri atas kerusi masa kat sekolah.Sekarang, dah ada peluang, naik..panjat kerusi!..
Itu namanya, u dah breakthrough! Pecah ego!.. Out of your comfort zone!..Lantak la apa orang nak kata!..Takut jatuh?..Biar, jatuh pun takpe..Ramai yang akan tolong..
Nampak tak, itu realiti kita kat luar.Sentiasa takut jatuh!.. Sedangkan ramai yang sayang dan akan bantu kita kalau kita jatuh. Kita je yang malu apa orang kata kalau kita fail?..Yang penting, kalau kita rasa apa yang kita buat itu bagus, itu betul...Teruskan!..
Tahniah untuk semua yang ke IMKK yang dah berani naik kerusi!.. Untuk berjaya, kita kena buang EGO tu jauh-jauh tauu..Itu point yang sangat penting untuk naik ke atas!..
Selamat menuntut elmu...
 Indahnya hidup dengan beristighfar, berselawat, bersyukur dan bersedekah...