UPGRADE MINDA DAN KOLAM JIWA


Salam bahagia, 
hidup ini sering memberikan inspirasi dan menerima inspirsi. Belajar dan berkawanlah seramai mungkin dengan sesiapa sahaja. tidak kira apa pangkat dan jawatan mahupun jutawan. 

Lain-lain orang yang kita jumpa ,lain pengalaman dan ilmu baru kita dapat. Pesanan saya jgn sombong.
Saya sentiasa dikelilingi dengan orang baik baik dan sebahagiannya jutawan wpun saya bukan lagi jutawan hebat. 

Apa yang penting, kita perlu upgrade MINDA kita dahulu sebelum upgrade yang lain-lain. Saya pernah jumpa seorang manusia yang kalau jumpa ibarat cara percakapannya persis jutawan dan persis Prof. Gaya bahasa dan tak main lah berbahasa melayu ini, mungkin nampak lekeh agaknya. Namun, tiada apa pun yang sebenarnya dpt di banggakan. Tiada simpanan 100 juta pun, tiada banglo mahupun range rover...ewah..terover pulak. inilah hakikatnya, kita bukan siapa2. jgn terlalu meninggi diri dan berbangga sangat kalau kita ni hanya biasa-biasa sahaja. dan JANGAN sesekali SOMBONG DAN EGO. SEMUA itu PEMBUNUH senyap diri kita. sebab kalau sombong, orang tak suka, orang naik meluat. betul ke betul?

Jadilah seperti mereka yang saya sebutkan di atas, low profile, duit bertengkek!. ada harta kekayaan namun, tiada kesombongan. Aura mereka besar, malah mereka tidak kira agama dan bangsa sangat pemurah, mereka suka BERI-BERI...wpun sekelumit ilmu. Yang penting, JANGAN SESEKALI LOKEK ILMU dan apa SAHAJA yang kita miliki. BERI KEPADA yang SEPATUTNYA bukan kepda yang MALAS BERUSAHA hanya menunggu di suap. sikap begini orang jadi benci dan tak suka sebenarnya.

Kami juga orang biasa yang berubah menjadi luar biasa dengan bermula hadir ke seminar ini. insyaallah kami juga ingin berkongsi dengan rakan-rakan lain cara mencari lebih bahagia, lebih kaya dan lebih tenang dunia dan akhirat.

Jom buka minda anda semua. saya cadangkan sesiapa sahaja yang ingin upgrade minda sila hadir ke http://www.bangkit2014.com/ 
https://www.facebook.com/AlumniDrAzizan

writen by : nooraini ali
https://www.facebook.com/umminoorainiali

CEO di  :
https://www.facebook.com/UmminaniJuzq30
Pernahkah Anda Bertanya 9 Soalan Ini?8 Perkara Yang Anda Akan Pelajari Untuk 
Menguasai Potensi Diri Anda: -