2014 KEMBALI KE PENANG



Alhamdulillah.

Itu yg mampu terucap dgn kehadiran orang orang yg baik2 sentiasa di sekeliling hidup kami.

Gambar 1:
Ini adalah sebahagian jiran2 yg banyak membantu ketika tahun 2007 masa mula melangkah ke alam kerjaya. Masa itu macam best jer dpt kerja W17. mmg best lah. Siapa nk bagi kan kerja gaji rm1500. Disini bermula sebuah kehidupan dgn sehelai sepinggang shj sampai penang masa ini. bawa beg 1 dan menyewa bilik mak cik ita ini dgn harga rm250 dikongsi 3 org.

Namun begitu setahun di sini,di Kg jawa sebelah petronas area bukit jambul(bayan baru),dpt upgrade kerja dan menjalani kehidupan baru.

Yg nak dikongsikan adalah...
♥di mana shj kita berada perlu jadi diri sendiri yg sentiasa menghormati org lain.
♥apa bangsa siapa mereka..mereka juga manusia..tak rugi bertegur sapa dan beramah mesra
♥sayangi sesama manusia...kita akan rasa lebih bahagia yg tak dpt nk diungkapkan
♥jgn kedekut dgn rezeki kita ada...bnykan sedekah wpun seringgt..percayalah rezeki dtg semula kpd kita dlm pelbagai bentuk..terutama rasa bahagia dan rasa kasih sayang.
♥the power of love
♥the power of syukur

Rasa nikmat yg tiada tandingan. Sehingga kini setelah hampir 8 tahun..drp bujang sehingga anak 2...hubungan saya dgn jiran dan makcik2 sekeliling ni baik dan rasa sgt dihargai apabila ketibaan kami sekadar menjenguk mereka...disambut meriah dengan peluk cium dan pelbagai rezeki yg anak-anak perolehi.

=====================
Gambar 2:

Bermula dgn pekenalan biasa2 sekadar melayan org tua yg bercuti di sabah bulan 9 2013,sehingga kini kami dpt keluarga angkat yg sgt baik dan kehidupan mereka sebenarnya penuh dgn kebaikan dan ajaran islam. Lokasi di Bandar Bharu. Mereka adalah bekas ustaz dan nurse.

Mereka mengajar kami ttg kehidupan.(ssh nk explain).
Rasa bersyukur sgt dgn kehidupan kami yg sentiasa di temukan dgn org2 alim dan baik2 belaka. Inilah dinamakan rezeki.

Maka kini kami sepanjang nk balik kg perlis... Kami akan menyinggah ke PENANG.BANDAR BHARU..JUGA LUMUT(jauh sikit..maka kadang2x).

Tips mlm ni: jgn under estimate org lain dan hormati sesiapa shj.maka hidup kita akan melimpah dgn kekayaan harta dan kebahagiaan.