1 feb 2013.




Hari ni due date dah utk deliver baby. N pagi2 rasa okay lagi... Jam 400pm.pergi Klinik Dr suraya. As usual check up..tapi bila check heart beat baby..doktor kata slow..becoz below than 90...apa tu yer.. Takutnya ummi.. Then..Dr terus buat surat refer kepada Dr suriani, KEDAH MEDICAL CENTRE(KMC). Sempat balik rumah ambik mak dgn adik dulu. solat asar dulu dan lepas tu terus gerak p KMC. Sampai KMC reg di  bahagian kecemasan. Selepas tu terus p labour room.Buat CTG dapat tgk pernafasan baby okay,dalam range 120 ke 160.kira okay la ..banding masa check dgn DR SURAYA ptg td dlm jam 4..katanya denyut slow..below 90. maybe baby tidoq kot.

Dalam 730 balik la. kami singgah solat di PLAZA TOL HUTAN KG. P solat mcm biasa dahmaghrib kan..dan lepas tu rasa nk kencing. P tolet tgk ada darah..brownies. Dah nk bersalin  ke ni. Apa lagi  ajak mr suami , adik dan mak terus patah balik ke KMC,p labour room dan check melalui bawah. Sbb xrasa sakit masa ni..boleh gelak2 lagi dgn mr suami,adik dan mak. Nurse  check mmg xda bukaan lagi. Dah rasa seronok nk bersalin sebenarnya. Dah tu terus balik la.

Singgah  makan di  depan Uitm. Kat area Rpa. Makan nasi  gorenf ayam. nyummy...nyummy..heheheh

Sampai  rumah dalam jam 11pm. rehat dan tidoq.



Published with Blogger-droid v2.0.10be