ad hoc(1) - jalan2 PD sempena 4th aniversary

Lokasi sambut aniversary ke 4 - without planning..heheheh PORT DICKSON
Sempena aniversary kami ke 4..4hb dec 2009 kami ambik kesempatan mini honeymoon/sambut aniversary di Port Dickson. Hehehe okay la juga kan.. Pagi2 kami bertolak dari rumah..xla pagi sgt dlm jam 830am..heheh itu la nama pun last minit planning. Perjalanan dekat je..dlm sejam je....simple dan dekat je kan..packing barang terus gerak.

Ini hotel kami menginap..walk in je..alhamdulillah dapat juga hotel kan..
Yang penting boleh anak main2 air..renang2...
Rate yang sgt berpatutan..dlm RM140.00. Okay la kan...
Sampai je di Pd..kami menghala ke Teluk Kemang..cari hotel..masa dalam perjalanan kami dah google ..masa tu terjumpa dengan Cozzi Hotel..call nak buat reservation..sure la customer service x bagi 
sebab weekend kan..ramai guest..Tapi alhamdulillah..rezeki kami dapat deluxe room dengan harga RM140.00..MURAH KAN... ;)

Comelnya anak ummi...dgn beg ben 10 ..heheh
Ini masa jalan nak pergi check in..hantar barang masuk ke bilik dulu..
Tengok bilik dan tukar baju ..nak mandi laut... 
;)
Anak dgn abah main air laut...
Dah selesai check ini..kami mandi laut...yeayyy.
Jalan kaki je dari Cozzi Hotel ke tepi pantai..opsss..
sebab Cozzi Hotel dekat dgn laut..selamat la kereta abah..x ada la berpasir... 
Kalau hotel lain jauh..mesti kena naik kereta ..mana la ummi larat nak jalan...
(Ewah ayat kecian...) ;)

Mustaqim yang x confident bila x da pelampung
Mesra gitu-gitu
Bila anak dan abah main pasir...wah..peaceee
Anak abah main air..mula2 x confidence..dah tu abah suruh beli pelampung...
Bila naik ...abah dengan anak main2 pasir....
Seronok betul anak beranak ini...

Wah bestnya dua beranak main airr..



Sukanya dia main air..


Abah melayan anak...ummi d daratan... ;)
Sekejap je kami mandi laut..ummi rasa panas dan bahang..ajak abah dengan anak kesayangan abah
balik ke hotel dan main2 di 'swimming pool'...
Mr Suami ajar anak berenang...
Anak pun suka bila ada pelampung..Nanti part 2 ummi cerita bagaimana
reaksi anak yang bernama Mustaqim dah pandai berenang dengan pelampung dalam swimming pool...


Ini asam pedas Kasih Ibu...sedap juga asam pedas kedai ini..kami makan
asam pedas ikan pari...siput sedut..ayam goreng..sayur ...mcm2 lagi la..
wah selera betul kami anak beranak makan disini.
Harga pula amatla berpatutan...
boleh ye kalau ke Port Dickson/Teluk Kemang..singgah la merasa makanan disini..
Dah penat main air kami tukar baju dan cari makanan tengahari... kat atas dah cerita kan kedai di atas ni.. ;)
Masa ini dalam 1200tengahari..lapar sangat2 ye la masa kat rumah makan nasi goreng yang Mr Suami masak je sikit...lapik perut...

Kami  berharap perkahwinan kami akan membahagiakan sehingga akhirnya..amin dan sentiasa mendoakan anak2 sht dan membesar dgn berjaya dan menjadi anak2 yg soleh..
 Nanti ummi update lagi k.
Published with Blogger-droid v2.0.9