ayah - hospital serdang


1 muharram ayah kena masuk wad. Puncanya adalah demam. Mula2 mak yg demam ngn muntah2..dah tu bawa pergi hosp. Serdang. Skrg mak dah discharge..ayah kena tahan wad..dr jam 900am hingga dah.masuk 16hb nov 0020am..ni pun x masuk wad lg..dok di zon kecemasan zon kritikal lagi.. 


 Bagai2 dugaan..aduh...payah pujuk org tua ni. Kerenah x sama mcm org muda.. Sebb xmau pakai oksigen yg paling high sebab ketat dan x selesa x nak dok hosp. Bila dah rujuk pakar..pakar sarankan pakai yg biasa je..so dah okay..mau juga la stay di wad..alhamdulillah.. 
Senang hati kami anak2 ni.. Kalau x, risiko juga ni.sapa nk tanggung.. Ada dr lelaki boleh ckp yg kalau x pakai gas yg besaq tu boleh sebabkan ayah collapes dan 50/50...boleh dia ckp depan patient mcm tu...at least ckp la dkt anak2 dah la..
 Bila dah pakar mai tnya...semuanya okay..alhamdulillah..tekanan darah dan oksigen berfungsi dgn elok balik...xdak masalah pon.. Apa pon sama2 kita doakan ayah selamat.insyaallah. 
 Amin.
Published with Blogger-droid v2.0.9