Set NODDY untuk Mustaqim


Sebenarnya dah lama survey set noddy ini..ada tnya kawan2 ..dan ada yg suggest Groiller..tapi dah terpaut pada Noddy juga la...entah la sbb apa..sebab senang bagi buda faham agaknya..anak2 ni kan suka tgk tv..jadi senang la sikit ...

Harga...ehm..agak mahal dan harap berbaloi untuk anak...kalau zaman kita dulu ..xde pun benda2 mcmni..memandangkan sekarang bekerja @wanita bekerjaya..harap set ini dapat membantu. Lain la macam mak kita dulu...balik sekolah x buat kerja sekolah mak sedia dah nak ajaq ngn rotan..heheh takut..

Sikit pasal NODDY :

Contoh : 

Sambil lari..cakap : I'm a train... I'm a train....
Suka sangat dia...harap bermanfaat la..insyaallah...
*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi

*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi

*copy dari blog lain..coz xsempat nak snap pic lagi

APA KATA MEREKA :  MANA2 SAHAJA BAGUS...YANG PENTING USAHA.. ;)


Rakan Istimewa
Info
hi nasha

grolier nih 100% buku.
mcm noddy ngan magic english tu buku ngan cd.
in my opinion for the start baby learn by sound. means dia bleh blajar dengan mendengar, melihat n bleh memorised. contoh terdekat ialah iklan. budak2 akan melekat kat tv bila iklan. so u kena start from CD. grolier tu suitable bila anak dah bleh faham dan bleh tau function huruf eg. at the age 3 or 4 may be dia dah bleh membaca. so bleh laa go for grolier. baru semalam i beli noddy set. ini pun sebab kawan yang suggest. dia kata untuk budak2 yang tak bleh baca lagi nih noddy is a good tools. lebih organised dari buku Grolier utk anak yg baru nak belajar bahasa. up to u then. sumer buku2 nih penuh ngan gambar2 yang akan menarik minat anak u. kita tunggu komen ma_danish plak... baru2 nih dia ada beli magic english.

kalau interested buku noddy i ada contact number agent tu. 

Posted on: 2007/7/5 13:47
_________________
Original Image
Original Image
Original Image


Rakan Arif
Info
alhamdulillah

sy pun beli grolier ni....masa awal beli risau gak takut tak terguna...tapi betul..depend on parents ...kalu kita x mulakan..anak mana nak tau...so far so good...dzarif suka ..specially dictionary and i wonder why....story a day ..x minat sgt..maybe x fhm lagi.then words rapat2..dh besar skt nanti maybe ok

next month insyaalalh abis bayar..hehehee

Posted on: 2007/7/5 13:46
_________________
Original Image


Lagi pasal  NODDY...JOM P MELAWAT : 

http://notakakiku-umi.blogspot.com/2011/12/mari-belajar-bahasa-inggeris-dengan.html 


Sama2 kita berdoa agar anak-anak mendapat ilmu yang bermanfaat dan diberkati..insyaallah..

Amin