JALAN2 KE BUKIT TINGGI , PAHANG

27/8/2012 Bertolak dari Kg Felda Jengja 19,dalam 830pagi terus ke Bukit Tinggi  Pahang. Walaupun singkat cukup la untuk merehatkan minda dan cuci mata..heheheh

Sikit2 pasal Bukit Tinggi ni...


  • Sampai dalam jam 10.00pagi pun dah cukup...
  • Entrance fees : RM12.00 dewasa kanak-kanak RM8.
  • Parking agak jauh juga, kalau bawa anak ..bawa la stroller..hehehe kalau x penat juga mendukung.
  • Bawa mak ayah yang larat berjalan  pun okay la..kena slow2...
  • Pemandangan sangat cantik...sangat sesuai ambik gambar...jgn lupa bawa camera!!
  • Makanan? Mahal tuuuu...1/4 ayam roasted/percik ke...RM24.00 lebih 1/2 harga pun lebih..orange juice and etc juice RM6.00..lain2 air..pun faham2 la...(Dah naik kena la cuba makanan ni...sedappp)
  • Ada kedai souvenirs...agak boleh tahan harga dia..beli la juga fridge magnet untk tambah koleksi .
  • Jalan2 sekejap je...cukup la...nak buat apa lama2...

Mak dan ayah layan western food

Anak dengan mak,...besarnya anaknya ehehheehe

2 hero of the 2family..

Anak dengan abah ...hahaha kesian abah tak boleh posing sendirian

Family photo 

All of us

Gambar ramai2
Loving couple...

My love mum

Kat stesen bus...stopppp!!

Bus shuttlte...nasib baik x hujan

Adik .
..

Cantikkan
Bersama wan dan tok mustaqim

Mak dan ayah....honeymoon...
Kuda yang berwarna warni


Ni cerita pasal Japanese Village


  • Kena tahan kaki menapak bukit yang agak tinggi dan jauh juga...
  • Bawa anak kecik kena ada stroller juga niii...
  • Kat atas ni ada kedai souvenirs, restaurant Japan dan Rumah agam  Japan ..Kimonoo...
  • Kadar sewa baju RM20.00 10 minit outdoor dan 10minit indoor. okay la kan..hehehe camera sendiri ye..
  • Boleh juga nk bergambar disini..




Dengan pelancong - KOREA
Tangan yang mengambil gambar adalah tangan ajaib...sangat suka pic iniii


Lawa pic ni...sendiri memujii

Dahhhh....nant ada masa boleh jalan2 lain tempat pula.....